Ekim 2015

Kara Yolları & Hava Durumu Tahmini

Kara Yolları Hava Durumu Tahmini Karayolu ile yapılan yolculukların planlanması ve daha güvenli seyahat amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sayısal Hava Tahmini Şube Müdürlüğü tarafından 23 Mart 2006'da başlatılan Karayolları Hava Tahmin Sistemi, Türkiye'nin bütün illerini kapsayacak şekilde geliştirilmiştir. 1. ve 2. sürümden elde edilen tecrübeler ile, 3. sürümde noktasal tahminler yerine yol kesimlerinin hava tahminleri verilmektedir.

Kösele deriden çanta yapımı

Asmek kurslarında sertifika aldığın kurslara bir daha katılamıyorsun, eğer aynı kursun üstü olursa katılabiliyorsun, Filografi kursu bitti, değişik kurslar var, seçimim Kösele deriden çanta yapma kursu kaydımızı yaptırdık, yeni bir çalışma alanı, kurs başladı Usta Öğretmen anlatarak, tahtaya yazarak yapmamız gerekenleri bilgilendiriyor, yeni bir çalışma el melekemiz, kabiliyetimiz yeterli olacak mı? zaman içinde anlayacağım.

Filografi çalışmalarımız

Asmek kurslarında öğrendiğimiz FİLOGRAFİ çalışmalarından örnekler, Sizlere bu çalışmalar için mutlaka usta öğretmenlerinden öğrenmeleri ve üstüne kendi el melekelerini, kabiliyetlerini koyarak harika eserler ortaya çıkaracaklarına inanıyorum, Başlıca malzemeleri :MDF (orta yoğunlukta levha), Çivi , 0.30 mm.lik, üstü kaplamalı bakır tel, zemin için Kumaş ve çalışmalarınızda yardımcı aletler de var, hepsini katıldığınız kurstaki usta öğretmenizin direktifleri ile almanız daha doğru olur, başarılar diliyorum.

Yürüyen Köşk Yalova

Yürüyen Köşk Yalova'da, Bizde Yalova'dayız o zaman gezelim, görelim, yakın olduğunu öğrendim, çarşı sahilden İDO Hızlı Feribot İskelesinin önünden sağ tarafındaki araçlara kapalı dar beton bir yoldan sahil yoluna bisikletle girdim, sağında duvar solunda marmara denizi, denize girenler, ağaç altlarında piknik yapanlar, pedallıya pedallıya Yürüyen Köşke ulaştım, çok uzak değil devamında Çiftlikköy'e geliyorsunuz, Bahçe içinde bakımlı Köşk ve Köşkten daha büyük Çınar ağacı, güneşin batışı da buradan bir başka güzel oluyor.

Yalova Termal Atatürk Köşkü

Yalova'da Termal'i ziyaret edelim bugün, sahil yolundan çınarcık yoluna girip ileride kavşakta düz termal yolunda pedallıyoruz, 12 km yazıyor, ilk 6 km. boyunca yolun iki tarafında da kaldırımlarda çınar ağaçları var, yol boyunca yerleşim yerleri var. yani burada yolun genişlemesi zor. Bisikletliler için biraz zorlu bir yol arkadan gelen araçları kontrol etmekte yarar var. Yenimahalle'ye geliyoruz, biraz tırmanma iniş tekrar tırmanma termal'deyiz araçlar ücretli, biz ücretsiz geçtik.

Sillyon Antik Kenti hedefimiz

Önemli olan:
Hayatınızın Uzunluğu değil, Derinliğidir. Waldo Emerson
Yağmurlu günlerin devamında, hava güzel, güneş pırıl, pırıl ışıklar'dan Aspendos Bulvarı, Isparta yol ayrımı 14.4 km. Aksu,Kadriye sapağı sola dönüp 30km. devam Sillyon Antik Kentine ulaşmak için yol levhalarını nar,portakal, limon ağaçların olduğu, köy yolunu takip ederek antik kente vardım 38 km.

3.Gün Gölcük'ten Yalova'ya

3.gün Gölcük'te sıcak suyla duş alıp, yatakta yatınca uyanmak bir başka güzel oluyor, Bisiklete eşyaları yükleyip, çarşıda karnımı doyurdum artık yola çıkma zamanı, hava kapalı, güneş yok, Değirmendere sapağına geldim, Çocukken Fındığı Değirmendere süt fındık diye satarlardı, merkezine inerken yağmur başladı, ıslanmamak için daldık sundurma altına, yağmur durdu, sahile doğru parka gelirken meraklı 1 kişi Bisiklet ve Turlarla ilgili sorular sordu, daha sonra tanıştığımız Azimli,Başarılı,Saygılı arkadaşımız Mehmet Aydın'dı, parkta ağaç,tahta ve metallarden yapılan ilginç çalışmaları gördüm, a

2.GünHayretin-Sakarya-Kocaeli-Gölcük

22 ağustos 2015 sabah uyandım, çadırı toplayıp,eşyalarla birlikte bisiklete yükleyip yola çıktım, Pamukova'da alt geçide girmeden yan yoldan sağdaki kahvenin önünde durdum,sıcak poğaça yanında da 2 bardak çay afiyet olsun, yola devam Ali Fuat Paşa ilerliyorum,sağda Sakarya nehri yaz kış başı bulutlu dağların bölgesine geldim, ne zaman geçsem ya yağmur yağar ya çiseler, Aşağı Kirazca da çay molası için durdum masasına davet eden kişi emekli öğretmen biraz lafladık çayımızı içtik, yolcu yolunda gerek,hocamızla helallaştık yola devam, yağmur yolda beni bekliyor gibi, devam ediyorum sağda otob

1.gün Bozüyük'ten Hayrettin'e 82 Km.

Eskişehir'den yola çıkacaktım ama Bozüyük'ten çıkmaya karar verdim. çünkü 24 ağustos Eskişehir'de 25 Ağustos Afyon'da olmam lazım, Afyon önemli. Kafamdaki programa göre tur 3 gün sürecek, 24 ünde Eskişehir'de olacağım. Bozüyük'ün geçen seneden anısı var, 2014 yılında Eskişehir'den Bursa üzeri Çanakkale'ye giderken, çıkıştaki akaryakıt istasyonunun bahçesinde 1 gece çadırda konaklamıştım, 2015 deyiz Bilecik-Sakarya yolunda pedal çevireceğim.esnaf lokantasında karnımı doyurdum, kalite güzel, fiyat ekonomik.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.