Nisan 2016

Köprülü Kanyon'da Oluklu ve Kenarsız Köprüler

Bisikletle 1. gün 90 km. pedal çevirerek ulaştıktan sonra 2. gün önce Rafting sonra harikaydı, daha sonar Bisikletle Kenarsız Köprü ve Oluklu köprü Köprülü Kanyonla özdeşleşen 2 köprü yü gördük. kaldığımız Selge Aile Pansiyonuna 2 km. ye yakın bir mesafede görülmesi gereken yerlerden. Doğanın içinde kuş ve su sesleri arasında tatil. İyi ki geldik. ve gördük. Karabük köyü sakinleri misafirperverler, 2 gün kaldığımız sürede ben memnun kaldım, tekrar görüşmek üzere hoşça kalın

Oymapınar Barajı'na Taşağıl'dan Manavgata'a

3. gün Taşağıl'dan Manavgat yol asfalt bölünmüş yol, rahat yol alıyoruz, Manavgat'a gelince çorbayı içtik, erken geldiğimizden dönüş yolunda da Side de kalacağımızdan yol güzergahını değiştirdik, bu güne kadar Manavgat Oymapınar Barajını görmemiştim. bugün görelim artık. ama yolun daha sonra 15 km. ye yakını rampalı olduğunu öğrendik, Bisiklet zincir baklası yedek aldım.devamında Şelale onarımda olduğundan kapalıydı, Oymapınar Barajı 25 km. yolu asfalt 12 km.

Manavgat'tan Alanya'ya

4. gün Manavgat'tan Alanya'ya bölünmüş asfalt güvenlikli yükseklik 0-40 metre arası değişen bir yolda 60 km. Kızılağaç, ilk denizi gördüğünüz bölge Kızılot, Okurcalar, İncekum, Avsallar, Türkler, Payallar, Konaklı, yol boyunca oteller, sağ tarafta yer yer deniz oyalayıcı bir yolda seyahat ediyorsunuz, Uzaktan Alanya Kalesi gözüktü, Alanya girişinde Ulaş parkı piknikçilerin mangal sefası yaptığı yer. Alanya girişinde Solda Alaattin Keykubat Heykeli sağ taraf Kleopatra Plajı denizi temiz, Damlataş Mağarası müze kartı geçerli değil, Ücretli, sağdan yukarı çıkan yol Alanya Kalesi, 3,5 km.

Alanya'dan Gazipaşa

5. gün Alanya'dan doğuya Gazipaşa'ya pedallamaya başladım yol asfalt düz Rüzgar yok, sağ tarafımda kumsal tertemiz masmavi deniz, muz ağaçları olan bahçeler yeşil öz'e kadar 30 km. geldim buradan yeni yoldan değil, eski yoldan denizi seyrede seyrede gidiyorum, 44. km. yeni yolla tekrar birleşiyor, Gazipaşa'da 2005 yılında okuma ve yazma bilmeyen kalmamış, çarşısı bir turladım, denize plaja 3 km. var, yol bölünmüş çok düzgün bisiklet yolunu da unutmamışlar, 3 km. sonunda sol tarafı balıkçı teknelerinin barındığı liman sağ taraf 3-4 km.

Gazipaşa'dan Side Sorgun'a 118 km.

6.gün artık geri dönme zamanı Gazipaşa'dan önce Alanya varıp devamında Side Sorgun Titreyen göl Manavgat Belediyesinin Boğaz Kamping alanı bir tarafında ırmak bir tarafında Akdeniz olan yerde konaklama karşıdan esmeyen rüzgarda Bisiklet pedallamak ayrı bir keyif oluyor, Alanya, Tüneller Manavgat'a geldim, karın doyurma Gazipaşa'da bulamadığım çevirme tavuğu burada buldum, lavaş ekmek yarım tavuk tam yerken kulağı küpeli sokak köpeği karşımda tavuğun kemiklerini sıyırmadan bölüştük paylaşmak iyidir.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.