Eylül 2016

Gerze 17. gün Alaçam'dan Gerze'ye

Geyik Koşan- Alaçam'da gece müzik ziyafetinden sonra sabah klasik kahvaltı, yola çıktım, Yakakent durmadım, yolda genelde akaryakıt istasyonlarında mola veriyorum, Gerze'ye geldim. yeşillikler içinde birde deniz olunca Gerze güzel bir ilçemiz, duyduklarım simidi ince bol susamlı dışı kıtır içi sünger gibi yumuşak, bir tane aldım, Horozu meşhurmuş, Denizli horozu gibi öten ibikleri kırmızı, siyah tüylü sahile inerken bir kümeste var, plaj sıcakta ilaç gibi geliyor, Şahin cankurtaran olarak plajda duran gencimiz, simitte satıyor, üzümlü kurabiyede satıyor 1 Tl.

Sinop 18. gün Gerze'den Sinop'a

18. gün Gerze'de rahat bir uyku, sabah simidinden 1 tane aldım, Sinop'a kadar rampalar var, şansıma karşımdan esen rüzgar karayel de var, 2 tane 210 metre, 1 tane 150 metre, 2 tane 100 çıkışlar var, yaykıl'a geldim, sorduğum teyze çeşmelerde su yok kuyu suyu kullanıyoruz diyor, şaşırdım, dolmuş bekleyen teyzemiz de onaylayınca, su tankeri ile su getiriyorlarmış, 21.

İnceburun Feneri 19. gün Sinop'tan Akliman, Akkum, Hamsilos, İnceburun Feneri

30 Temmuz 2016 19,gün Sinop'ta sabah klasik kahvaltı, çadırı toplayıp sırdaşa yükleme, sabah yürüyüşü yapan hava güneşli, batıya doğru, kıyıdan giden eski yoldan pedallıyorum, bakımsız bir yol, su içmek için durduğumda emekli bir amcamız çaya davet etti, bugün yetiştirmem lazım gelen yerler çok, teşekkür ettim, başarılar diledi sağolsun, yol anayola çıktı, havalimanının yanından Sinop'un meşhur trafik lambasından sahile döndüm, güzel bir sahil beyaz kum mavi deniz, minibüs, küçük masa ve tabureleri olan semaverde çay satan bir aile laflarken 2 çay içtim, parasını almadı, iyi insanlar sağ o

Ayancık 20. gün Sarıkum'dan Ayancık'a

20. gün çimlerin üstünde rahat sayılacak bir uyku sonrası, klasik sabah kahvaltısı, (200 ml. kayısı suyu, 5 tatlı kaşığı müsli, 10 tane karaüzüm kurusu, 2 dilim ekmek, gün içi 4 litre den fazla su ) burada iç kısma ormanlık bir yolda seyahat en yükseği 154 metre olmak üzere inişli çıkışlı bir yol, güvenlik şeridi yer yer dar olsa da araç şoförleri şu ana kadar sıkıştıran, sebebsiz korna çalan olmadı, (kısa selam kornası çoktu sağ olsunlar,), 20-25 km.

Güzelkent 21. gün Ayancık'tan Güzelkent'e

Ağustos ayına girdik bugün 1 Ağustos 2016 21. gün ilginç 398 metrelik tek rampa, olacak, akşam çadırın çubuklarından 2 tanesi uzunlamasına çatlamış, bantlamıştım, çarşıdan japon yapıştırıcı ile yapıştırıp yine elektrikçi bantı ile bantladım, çarşıdan bir simit, pide aldım, çıkışta Ayancık deresi yanındaki Kastamonu, İstanbul yolunda soldaki petrol ofisi hava saati bisiklet lastiği şişirmek yasak yazıyor, sağda Opet'te sıkıntı yok, arka jant telinde kırılan var, kamelyada eşyaları indirdim, 3 tel kırık, değiştirdim, bir soda içtim, çıkıştan 5.

Bartın 27. gün Doğanyurt'tan Bartın Araçla

27. gün Bartın'a kadarki yolu araçla aşmak daha mantıklı geliyor, önümdeki yolda da dik rampalar var, günde 25- 30 km. den 5-6 günlük bir yolum var, yürüyene kadar araçla gitmek daha isabetli olacak, oda sadece 160 km. sonunda tur bitse zorlamaya değer, ama daha 1000 km. civarında yol yaptım, 1500 km. daha yapacağım, ilk yazılarımda yazdığım araç burada diyorum ve sabah minibüsle 60 km.lik Cide 40 Tl. ücrette bayağı oturdu, öğlen 12.00 deki Aslan firmasının İstanbul'a giden Travegosu ile100 km.lik Bartın, 15.00Tl. öğlen Bartın muavin garaj uzakta dedi çarşıya yakın yerde indirdi.

Amasra 27.gün

7 Ağustos 2016 pazar 27. gün Bartın'a araçla geldikten sonra Amasra dolmuşla görmeye gidiyorum, gidiş 4.50 Tl. geliş 4.50 Tl. Toplam 9.- Tl. 18 km. bölünmüş güzel sayılacak bir yol, girişte dolmuştan indikten sonra Amasra müzesi var, tadilattaydı, sadece bahçeyi gezebiliyorsunuz, hafta sonu deniz, sahil, park oldukça kalabalık çarşı içinden geçip Kemere Köprüsüne geliyorsunuz, bolca fotoğraf ,sonrası dolmuşla Bartın'a dönüş kısmette Amasra'yıda görmek varmış. güzel görülecek yerlerden

Ereğli 29. gün Zonguldak'tan Ereğli'ye

29. gün Zonguldak'a 8-10 km. kala kaldığım yerden önce Zonguldak sonra Ereğli, rampa aşağıya iniş geçilen tünel Gökgöl 180 metre sonrası, 106 bin Zonguldak tabelası, dar yolun bir tarafı dere bir tarafı TKİ duvarı, sabah çayı kahvede 0.75 kuruş eczanede kilo tartımı 103 kilo, çarşıda madenci heykeli, sökülüp düşen civata somun temini, pide 2.-Tl.

Akçakoca 30. gün Ereğli'den Akçakoca'ya

10 ağustos 2016 çarşamba 30. gün Ereğli çıkışında kenara çekilmiş devasa 2 tane tanker gemi, Erdemir plajı sadece kartı olanlar girebiliyor, deniz kenarından düz sayılacak bölünmüş yolda yer yer güvenlik şeridi daralıyor, 20.400 nüfuslu Alaplı'ya geldim. soldan Alaplı çayının kenarında kurulu ilçedeyim, karnımı ne ile doyurayım derken , çevirme tavuk ben buradayım diyor, tanesi 6 Tl. 10 Tl. arası, boy boy, 6.-Tl. ve ekmek 1.50Tl. toplam 7.50 Tl. dışarıda bekleyen bir köpek, kemiklerinin yeri hazır, oda doydu bende doydum, çıkışta marketten soda 0.50 Kuruş.

Alaçam 16. gün Bafra'dan Alaçam'a

Bafr a'da sabah klasik kahvaltı sonrası çarşıya geri döndüm, sabun, el kremi, yara bantı aldım, artık kısa olsa da Alaçam'a yola çıktım.Kavşak sola gidersen ilçe merkezi, sağa gidersem sahil deniz kenarı Geyik Koşan, önce kavşakta internet cafede hafızaları taşınabilir belleğe aldım, kayıtlarda daha fazla çekim yapma şansım var, cafeci gençesorduğumda sahilde kalabilirsiniz dediler, 2 km.

Bafra 15. gün Samsun'dan Bafra'ya

Samsun sabah Baruthanede'de uyandıktan sonra önce denize girdim, video derken, klasik sabah kahvaltısı, yola çıktım, sağda Amazon Köyü yazıyor, park içinde devasa 2 aslan heykeli, amazon kadın heykeli, Amazon Köyü, ışıklandırılmış, giriş ücretli tam bilet 2 Tl. yapay göl var, gezilir diyorum, karşıma yine Teleferik çıktı, Ordu'daki kadar olmasa da Teleferik var, yolun deniz tarafından karşı tepeye çıkıyorsunuz, karşılıklı çalışan 3 kabin 6 şar kişilik görevli komutuyla hareket eden, 470 metre mesafeli, tepede 2 ad.

Ardeşen 3. gün Hopa'dan Ardeşen'e

14 Temmuz 2016 turumun 3. günü Hopa'da rahat bir uyku sonrası sabah güneş çadıra vurunca otomatikman kalktım. çadırı topladım. çok fazla yayılmıyorum. eşya ve malzemelerden geride kalmasın diye. sabah kahvaltısı (elma saklama kabından bardak yaptım.) 200 ml. Kayısı suyu, 5 kahvaltı kaşığı müsli, 10 tane kara üzüm kurusu, 2 dilim ekmek. öğleden sonra 16-17 ye kadar beni acıktırmıyor. Bugün hedef Fındıklı üzerinden Ardeşen. Sırdaş Bisikletim bir şey demiyor ama üstünde bayağı yük var. yola çıktım hava bulutlu, nemli ve sıcak, ilk defa yolda tünele giriyorum. Arhavi tüneli 17 km.

Rize 4. gün Ardeşen'den Rize'ye

Sabah rahat bir uyku sonrası kalkış. bardağa 200 ml. süt. 5 tatlı kaşığı müsli. 10 tane kara üzüm kurusu. 2 dilim ince ekmek. sonrası ilaçlar ve su içinde eriyen D vitamini, bisiklete eşyaları yükleme, istasyon personeli ile vedalaşma. yola çıkış. hava açık rüzgar karayel karşıdan esiyor, yolun solunda Pazar ilçesi dik yamaca kurulmuş, ilçede oldukça büyük Gülbahar Hatun Camisi 1520 yılında yapılmış. çıkışında denizde Kız Kalesi hemen üstündeki yolda 188 metre uzunluğunda Pazar Tüneli ve 1962 yılında yapılan Pazar Tüneli 122 metre çıkışından sonra sahilde plaj var.

Sürmene 5. gün Rize'den Sürmene'ye

Sensiz 5 Yıl Turumuzda bugün 16 Temmuz 2016 cumartesi 5.gün standart kahvaltı, 200 ml. süt, 5 tatlı kaşığı müsli, 10 karaüzüm kurusu, az pide, ilaçlar, suda D vitamini, saat akşama kadar açlık hissetmeme, arada 500 gram yoğurt, yer yer cevizli sucuk, gazoz, cola, içmiyorum, büsküvi türü yemiyorum, dondurmada yemiyorum, güçten düşmeden, kilo verdiğimi hissediyorum. güzel bir duygu, günlük beslenme taktiğimiz, ağza fermuar çekmeye devam, Hava güneşli, yol güzel, Of'ta hava oldukça sıcak, gökyüzü mavi deniz masmavi, denize girilecek bir yer buldum.

Trabzon 6. gün Sürmene'den Trabzon

17 Temmuz 2016 Sensiz 5 yıl Turumuzun 6. günü Sürmene'den Trabzon'a sabah kayıkhanede uyandım, kahvaltı standart 200 ml. meyva suyu, 5 tatlı kaşığı müsli, 10 ad. karaüzüm kurusu, 2 dilim ekmek, aynı yolun güzergahında devam sağımda deniz solumda yamaçlarda tepelerde evler orman , fındık bahçeleri, çay bahçeleri yeşilleri içinde dağlar, Araklı tüneli 1900 metre.

Vakfıkebir 7. gün Trabzon'dan Vakfıkebir'e

18 Temmuz 2016 Sensiz 5 Yıl Turumuzun 7. günü Trabzon'da rahat bir uyku sonrası, bir kahveden bardağıma aldığım sıcak suya hazır çorba yayla çorbası, akşamdan kalan pideden bir parça, 10 tane kara üzüm kurusu, 1 bardak sözekli çay, (artık çay siparişini öğrendim) sabah güneşin doğuşunu resimlemek, yola çıkış, Akçakaleye geldim.

Tirebolu 8. gün Vakfıkebir'den Tirebolu'ya

19 Temmuz 2016 bulutlu bir havada çadırı topladım, 2 bardak sallama çay hoşçakalın Vakfıkebir iyi insanları, Görele'ye glirken ilk yağmurla tanıştım, ıslanmamak için otobüs durağında biraz bekledim, kalacak yer girişimleri, Burada aktif bisikletçi Emin'le karşılaştık, biraz konuştuk, hava yağmur havası derken yağmaya başladı, önce otele sordum 50 tl. sonra sahilde uzunkuma çadırı kurdum, rüzgarlı yağmur, çadır 4.

Ordu Özel

Giresun'dan sonra Ordu'ya'da özel bir sayfa yapmakta yarar var, Teleferiği, Yason Feneri, Efirli Camisi, Ünye Anıt ağacı ile Ertuğrul Fırkateyni Şehitliği Anıtı, Sensiz 5 yıl turumuza inanan ve Ordu Hayat Gazetesine taşıyan Yasin Çanakçı kardeşimizi sayfamızda bir arada yazılmasında yarar var diyorum, Ordu merkez sahil kenarındaki parktan Boztepe'ye 8 kişilik, 28 ad. Kabinle. Hat uzunluğu 2350 metre olan seyahat süresi 7-12 dakika süren.

Yason Feneri 11. gün Ordu'dan Yason Fenerine

11. Gün 22 Temmuz 2016 Ordu'dan tünele girmeden eski yoldan Perşembe üzeri Çaytepe, Yason Feneri ve Kilisesi ana yolda perşembe kavşağından sapıyorum, az ileride önüme aşırı yağışlardan hasar gören Akçaova köprüsü trafiğe kapatılmış ne yapacam derken gelen abimiz, bisiklet geçebilirsin dedi, tam söylerken motorsikletli bir genç karşıdan geldi geçti, demek ki geçebiliriz, ileride virajda Efirli camisi yazıyor, sağa yoluna girdim. cami minaresi görüntüsü eski olduğu belli, caminin imamı ile konuştum, sağolsun, anlattı.

Çarşamba 13. gün Fatsa'dan Çarşamba'ya

13.gün Fatsa'da rahat bir uykudan sonra koyulma zamanı, Fatsa çıkışı Ünye tabelası 121 bin nüfusu olan ilçemiz, fırında ekmek güzel gözüküyor, simitte var, merkeze geldim, Geniş bir meydan Atatürk Heykeli, bir köşede Anıt ağaç 400-500 yıl tahmin ediliyor, koruma altında, meydanın sol tarafından yukarı giden yol Kadılar yokuşu, Osmanlı döneminde kadıların oturdukları bölge olduğundan sokağa kadılar (Hakim) yokuşu denmiş, tarihi Ünye evlerinin en gösterişlileri burada olduğunu, yokuş başında kazancıoğlu caddesi pazar olduğundan dükkanlar kapalı, anayolda bir tabela dikkatimi çekti Türk Japon

YAVUZ MARANGOZ- UŞAK- ORTASAHA OYUNCUSU- ANTBİRLİKSPOR- UŞAKSPOR GENÇ TAKIMI- MKE PİLSPOR

Futbola 1971 yılında Uşakspor Genç takımında santrafor olarak başlayan, genç takımlardaki başarısını ,3 yıl devam ettiren Yavuz Antalya Antbirlikspor hocasının dikkatini çekiyor, 1974 yılında Uşaksporun profesyonel olmasını isteyen teklifini, futbolu çok seven ama herhangi aksilikte bir daha amatör olarak oynayamayacağı endişesi ile kabul etmiyor, Antalya Antbirliksporun teklifini kabul ediyor.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.