Haziran 2018

UÇANSU ŞELALESİ-GEBİZ CEMSİZ 7 YIL MİNİ TUR

Uçansu Şelalesi- Gebiz Antalya 65 yaşım süresince hiç gitmediğim, adını az duyduğum yerlerden biri, Sillyon'dan gelirken yol tabelasını gördüm, Antalya çevresinde Uçarsu -Gömbe-Elmalı / Gündoğmuş Uçansu (Çündüre) / Gebiz Uçansu isimli şelalelerın var olduğunu gördüm, bisikletle gidilecek Gebiz'deki Uçansu Şelalesi için, internette küçük açıklamalar var, son 9 km. civarı bozuk olduğunu yazmışlar, çevremde sorduklarımın büyük çoğunluğu ya bilmiyor, yada gitmemişler, sıkıntı yaşayabilirim ama görmekte yarar var, Uçansu Şelalesi Antalya ışıklar caddesinden 60- 65 km.

ZEYTİNTAŞI MAĞARASI-SİDE MİNİ TURDA 3.GÜN CEMSİZ 7 YIL

3. gündeyim akşam Serik'te çadırda konaklamıştım, sabah 07.00 de kalktım, günün çok sıcak olacağı sabahın erken saatlerinden belli, bardağa süt + cornflks + kuru üzüm kaşıklayıp kahvaltımı yaptım, çadırımı topladım, hazırlık sonrası bugünkü hedefim yine bisikletle ilklerimden Serik'teki Zeytintaşı Mağarası, yol levhası 16 km. yazıyor, Serik merkezi Çınaraltı'ndan kuzeye dağlara doğru pedallamaya başladım, düz sayılacak mucurlu köy yolunda iyi bir asfaltta ilerliyorum, burada şimdiye kadar gördüğüm en iyi olanı yazayım, 16 km.

ALANYA MİNİ TURDA 4.GÜN CEMSİZ 7 YIL

Mini turumuzun 4. günü Manavgat Side Sorgun Boğaz Kamping gece çam ağaçların altında rahat bir uyku sonrası sabah elektrik var, bardakta kıtır ekmekli mercimek hazır çorba bol limon, tuz, laf aramızda çorbanın bu kadar nefis olacağı aklıma gelmezdi, saat 07.15 rüzgar var, normalde saat rüzgar 09.30-10.00 gibi başlardı, Bu güne kadar 3 sefer Antalya'dan Alanya- Antalya'ya bisikletle gidip geldim, bu tur 4. sü olacak, rüzgar 2 sinde karşımdan sert bir şekilde esiyordu, rüzgara karşı pedal çevirmiştim, çadırımı topladım, hedef Alanya 60 km. gözükse de 85.4 km.

DİMÇAYI MİNİ TURDA 5.GÜN CEMSİZ 7 YIL

Mini turumuzun 5. günün gece Alanya'da çadır kurmaktan vazgeçtim, Konak otelde kaldım, sabah bol limonlu, bardakta kıtır ekmekli ezo gelin hazır çorbasını içtim, bence nefis oluyor, hazırlıklarımı yaptım, Dim çayı yoluna gitmek için doğuya Gazipaşa tarafına sahil yolunda pedalladım, Dimçayı yolu Alanya çevre yolu ile çarşıdan gelen sahil yolunun Gazipaşa tarafında birleştiği bölümde 2 km.

ILICA'DAN ANTALYA MİNİ TURDA 6.GÜN CEMSİZ 7 YIL

Mini turumuzun 6. günü gece Manavgat Ilıca'da Halimoğlu Petrol Opet'te çadırda konaklamıştım, rahat sayılacak bir uyku sonrası çadırımı topladım, 1 ayran + 200 ml.lik meyve suyu içtim, 2.25 Tl. çadırımı topladım, ilk 4 günde rüzgara karşı pedal çevirirken, bir ara yaşlandım mı diye düşünmüştüm, dün sol yanımdan esen rüzgarla pedal çevirirken, hava sıcakta olsa gün keyifli geçti, bugün 70 km.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.