Ağustos 2018

KIBRIS- LAPTA 35. GÜN TAŞUCU'NDAN KIBRIS LAPTA

Turumuzun 35. günü Hedefimiz Kıbrıs Girne'ydi, günler evvelinden feribot biletimi almıştım, gününde Taşucu'na geldim, Kıbrıs'a ülkemizden Uçak, Deniz Otobüsü ve Feribotla gidiliyor, bu ulaşım araçlarının seferleri haricinde ulaşım yok, özel tekneler hariç, Taşucu Girne arası 126 km. deniz seferlerinde liman vergileri dahil biler alıyorsunuz, ben günler öncesi aldığım feribot bilet gidiş 80 tl. dönüş 105 tl. bugün yine feribotla gitmek isterseniz gidiş 155 tl. geliş 180 tl.

ULUKIŞLA 28. GÜN BOR'DAN ULUKIŞLA

Turumuzun 28. Günü hedef Ulukışla çadırda bir gece daha sabahı çay içtim. Yola koyuldum, rüzgar arkamdan esiyor, Ankara Adana kavşağına kadar, asfalt 2 gidiş, 2 geliş yapmışlar, tam ortasından çift çizgi çekmişler, mucurlu yol, güvenlik yolu var, mucurları asfalta tam yapışmamış, yer yer ot kaplamış, Ankara Adana kavşağına gelirken rüzgar yön değiştirdi, yolda yerleşim yerleri içerilerde 44. Km. de 1050 metre rakımdan başlayıp, Kardeşgediği geçidi 1400 metre rakım en son 1467 metre rakıma çıktım, 40 km.

NEVŞEHİR 25. GÜN HACIBEKTAŞ'TAN NEVŞEHİR

Turumuzun 25. Günü hedef Nevşehir dün akşam Hacı Bektaş Veli müze ziyareti sonrası çay içmek ve telefon şarjı için Kırsal cafeye yönlendirdiler, bahçeli temiz, carsida Belediye binası arkasında çay 1.00 tl. Akşam yemeği köfte söyledim, doyurucu dışarıda yediğim en güzel köfteydi, fiyatı 15.00 tl. Kırsal kafe Gul ve Sebahatın yeri Uğur ve Sıtkı arkadaşlarada selam olsun, gece konaklama yeri de kafenin bahçesi, teşekkürler yurdum insanları, sabah vedalaşıp yola koyuldum, Hacıbektaş ana yoldan 1 km.

HACIBEKTAŞ 24. GÜN KIRŞEHİR'DEN HACIBEKTAŞ

Turumuzun 24. Günü Hacıbektaş dün kuvvetli rüzgar vardı, bulutları getirdi, sorduklarım yağar diyor, ilk büyük bulut kümesi yağmadan geçti, kalacağım yer çıkıştaki istasyon çim üzeri, çay var, sadece yağmur yağmazsa iyi olacak, Antalya yanarken buradaki hava hem taytı, hem uzun kollu tişörtü üzerime giydirdi, sabah hazır çorba, üstüne çay çadırımı topladım, rüzgar solumdan karşı esiyor, Ankara-Kırşehir-Kayseri karayolu, 20. Km.de Nevşehir yoluna sapacağım, rampa yukarı ilk bir saatte 10 km.

KÖPRÜLERİMİZ - 7 BU SENEKİ TURUMDAKİ KÖPRÜLER

Bu seneki Cemsiz 7 yıl Turumda isimleri olan köprülerin resimlerini çektim, buda Burdur- Afyonkarahisar- Eskişehir- Bilecik- Sakarya- Düzce- Ankara- Kırıkkale- Yozgat- Kırşehir- Nevşehir- Niğde- Adana- Mersin illerimizdeki karayolları Köprüleriydi, amacım bu köprüleri yapan Mühendisler ve işçilerimizin Emeklerine Saygı çerçevesinde web sayfamdaki köprülerimiz bölümüne kayıt ettim, 3. yılımda 7. albümü tamamladım,
Turum sağlık nedeniyle 36, günde yarım kalsa da emsali olmayan müthiş bir albümü yaptığım için mutluyum. 31 Ağustos 2018

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.