Temmuz 2018

LALAHAN 11. GÜN ANKARA'DAN LALAHAN

Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 11.günü ilk 10 günde sağ salim Düzce ye kadar geldim. gideceğim güzergahta meteoroloji internette Hava durumunu pazartesiden hafta sonuna kadar yağışlı gösteriyor. Meteoroloji tahminleri yüksek. 24 saat içinde yolda olmasa bile gece yağma olasılığı var. Çankırı da yağış göstermiyor ama Düzce den Çankırı'yada direk araç yok. Ankara aktarmalı. Sonuçta bir karar almalıyım dedim. Otobüsle Ankara ya gidip. Yola devam etmek. Bolu. Karabük. Kastamonu. Çankırı 4 tane şehiri bu yıl gitmek kısmet değilmiş. laf aramızda bu bölgede zorlu bir yer. Ankara ya otobüsle gelip.

İNÖNÜ 7. GÜN ESKİŞEHİR'DEN İNÖNÜ

Turumuzun 7. Günü hedef İnönü ilçesi Eskişehir de otelde kalmıştım, sabah İstanbul yolundaki Çukurhisar köyü oradan Oklubal köyü devamında Kütahya yoluna çıkıp 5 km. Sonra Inönü ilçesindeyim, neden derseniz Inönü de Türk Hava Kurumu nun PLANÖR Kampı var, alacağım bilgileri sizlere aktarmak istedim birde tarihteki İnönü savaşlarında Karargah olarak kullanılan bina hakkında resim ve bilgi alırsam yazacağım, rüzgar karşıdan esmeye devam ediyor, Çukurhisar köyü Eskişehirden 20 km.

HAMİDİYE 5. GÜN GÖMÜ'DEN HAMİDİYE

Turumuzun 5. Günü yol uzun, yanında rüzgar, sabah Gömü den Emirdağ kavşak köprüsü geçtim, sene strava yı açmayı unutmuştum, bu sefer hata yok, Gömü de kahve kapalıydı, çay içemedim, bu yolda Beyköy Afyon un son köyü sonrası Eskisehir ili, Beyköy deki akaryakıt istasyonunda çay için durdum, personelin kahvaltı masasına denk geldim, çay derken kahvaltı bile ettim, gençler sayfama girdiler, Çiftelere gelirken meçhul asker kabri var, yanında direkte Türk Bayrağı, sorduğum yetkili nerede Şehit olduğunu kimsenin bilmedlğlnl söyledi, Çiftlere 3 km.

GÖMÜ 4. GÜN AFYONKARAHİSAR'DAN GÖMÜ'YE

Geçen seneki gibi Afyonkarahisar'dan Gömü'ye bu yıl 4.gün sabah Genelioglu Petrol Ankara yolu üzeri çadırımı topladım, Yaşar ve Hüseyin görevlilerle vedalaşıp yola koyuldum, önce İsçehisar'a geldim, mermer işleme atıklarının doğayı kirlettiğini burada rahatça görebiliyorsunuz, sonra Seydiler bölgesi, buradaki dağların Kapadokya'ya benzediğini kendileri yazmışlar, ama korunması gerekir, dağ suyu akan çeşme geçen seneden biliyorum, çiftçi amcam organik kayısı verdi, sağ olsun, derken 1.416 metre rakımlı Köroğlu beli, rampalar % 6-7 üstüne rüzgar, 1.034 metre tirmanmışım, rüzgarı anlatmaya ger

SANDIKLI HÜDAİ KAPLICASI 2.GÜN KIZILÖREN'DEN HÜDAİ KAPLICASI

Turumuzun 2.günü sabah hazır çorba yolum bugün kısa 35 km. kadar rüzgar tam karşımdan esiyor, Hüdai kaplıcası ana yoldan 6 km. Içeri de, üst köprüde yapılmış yol güzel sağ tarafında bisiklet yolu var, kapılıcanın şefi Mustafa Bey geçen sene tanışmıştık çayını içtim, bu sene Köprübaşı hamamına gittim, ücreti 5.00 tl. Havuzu var, su bol.

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.