Ekim 2017

KEPSUT 53.GÜN DURSUNBEY'DEN KEPSUT

53.gün hedefimiz Kepsut bayramın 2.günü yol düz bölünmüş yol düşünüyorum, desem de inişler çıkışlar dolu, 960 metre yol çıkmışım 680 metreden 80 metreye inmişim yol yağım çalışmaları var bazı yerler bölünmüş yol, yolda durduğum köyde tavla hariç oyun yasakmış, sadece çay içtiğim yerde oyun serbestmiş, buranın köyü de yoldan 500 metre içeride tepede, ama burada yaşayanlarda hepsi yaşlıymış kahveye gelen olmuyormuş, Kepsut ilçe merkezi 7 binmiş daha önce açılan bankalar kapanmış sadece Ziraat kalmış, bankamatikler hizmet veriyormuş, Çarşıda Oruçbey camisi eski kiliseymiş çarşı camisi 1916 yıl

TURGUTLU 57.GÜN MANİSA'DAN TURGUTLU

( 06 Eylül 2017 turumuzun 57. günü hedefimiz Turgutlu bu gün yolumuz kısa, çarşı turu yaptım, sırt çantasının küçük asma kilidini düşürmüşüm, yenisini almak için bir yerde 5 Tl. bir yerde 7 Tl. ben 2.5 Tl ye almıştım. 3. yerde 2.5 Tl ye buldum, çarşıdan yavaş yavaş Turgutlu yolu, bölünmüş yol ama mucurlu seke seke gidiyorsun, bu gün yol kısa sağımda yalaklı çeşme çamaşır + duş iyi oldu, Nif çayı üzerinde eski köprü 1940 lı yıllarından (1948-1949 olabilir) restora edilmiş, boyanmış, son 12 km.

SARAYKÖY 62.GÜN AYDIN'DAN SARAYKÖY

62. gün hedefimiz Sarayköy ne kadar uzun yol gidersem yarın Karahayıt'ta faydası olur, Turumuzda ki en çok ilçe gördüğüm gündü, Rüzgar bugün şöyle dedi, tur boyunca benden çok çektin, öğleden sonra seni destekliyorum, sağ olsun hep karşımdan esen rüzgar öğleden sonraki desteği ile 124 km. yolu 8 saatte almışım, Teşekkürler hedefimiz Sarayköy gidebilirsem yarın Karahayıt köyü 25-30 km. öğlene kadar varıp, gezme şansın olur, turun en yüksek ilçe sayısında hiç birinin çarşısına uğramadım, sabah mercimek çorba 7.50 Tl. kendime geldim, yol kenarında şeftali ad. .-Tl.

KARAHAYIR 63.GÜN SARAYKÖY'DEN KARAHAYIT

63. gün hedefimiz Karahayıt ( kırmızı su termal kaplıcaları) akaryakıt istasyonunda turumuzun içinde çadırımı son kez topladım, Sarayköy'den Denizli çıkışındaki kavşaktan sola giden yol 22 km. Karahayıt, Pamukkale ilk köyde kahvede simit çay 1.75 Tl. düz yol ilerledikçe tırmanma başladı 130 metreden 405 metre çıkış rampası geçilen köyler, ve Karahayıt Pamukkale kavşağı, bulduğum otel yeni açılmış kahvaltı dahil 50.- Tl.

ANTALYA 64.GÜN KARAHAYIT'TAN ANTALYA

64. gün Hedefimiz Bisikletle Denizli oradan otogardan otobüsle Antalya, Antalya otobüs garajından Bisikletle Işıklar Gençlik mahallesindeki evim eşim, çekirdek aile onlarda bizdeler, hep beraber turumuzu bitirmek. kutlamak. Karahayıt termal otelde sabah kahvaltısı, bir gün daha kalmamı istediler, çok sağ olun, programımızda bugün turumuzun 64.günü Antalya'da bitmesi gerekir dedim, otelden ayrıldım, çarşı içinden

KÜTAHYA 50.GÜN MUSAÖZÜ BARAJINDAN KÜTAHYA

50.gün hedefimiz Kütahya hava kapalı yağmur bulutları var, tek şansımız rüzgar esiyor, durduğunda iyi yağmur yağacak, yolun solunda Sofça köyü var, porsuk barajı göl havzasında araçla geçtiğimde hep görmek istemiştim ama kısmet bu güneymiş, yolun altından Sofça köyüne geldim, biçer döğerin yanında köylü grup var, hem depoya tenekelerden mazot dolduruyor, hem konuşuyorlar, bir tanesi yağmurlar hasadı yapmamızı bir hafta ileriye attı dedi, porsuk baraj su havzasında camisi yok minaresi var, su yükselince 70 yıllık caminin yenisini yukarı köyün içine yapmışlar, minareyi aynı yerinde bırakmışla

AYRANCI 37.GÜN KARAMAN'DAN AYRANCI

37. gün hedef Manazan Mağaraları ve Taşkale anayoldan içeri gideceğim, köy yolu olacak büyük ihtimal, akaryakıt istasyonunda 8 saatte bir kalabalık Ereğli'den organize sanayi fabrikalarında çalışmaya gelenler, ve mesaiden çıkıp evlerine gidenler, çadırı topladım, Ağılönünden köy yoluna giriyorum, Taşkale 31 km. yazıyor, anayoldan 20 km. geldim.

KONYA 39.GÜN EREĞLİ'DEN KONYA

39. gün hedefimiz 2. defa Konya : Ereğli'de iyi karşılandık, yaptıklarımız takdir edildi, hele kanser kelimesini duyduktan sonra Yusuf Yeşil'in yaşadıklarını anlatma isteği, dertleşme isteği güne damga vurdu, genccimiz Hüseyin Yeşil'e uzun ömürler diliyorum, çadırın altına mukavva ambalaj kutusunu açıp üstüne de yolluk halı, çadır, mat, uyku tulumu 5 yıldızlı otel gibi oldu, sabah konya tarafına pedal çevirirken rüzgar sağ tarafımdan esiyor, 17 km.

KADINHANI 40.GÜN KONYA'DAN KADINHANI

40. gün hedefimiz belli değil, dün 155 km. üzerine dinlenirim diyordum, geçen senede Sakarya'dan İstanbul Burgazada 145 km. yapmıştım ertesi gün dinlenmiştim, sabah akaryakıt istasyonunda gençler marketten bardak içinde aldıkları siyah zeytin, ekmek çayla kahvaltı yapıyorlardı, canım çekti, aynı bardak içinde siyah zeytin, ekmek çay güzeldi, 3.-Tl.

ILGIN 41.GÜN KADINHAN'DAN ILGIN

21. gün hedefimiz Ilgın : dün akşam pedalla pedalla Ilgın'a çok az km. kalmıştı, istasyonda Ilgın'da termal kaplıca varmış, aklıma yazdım, Ilgın 55.200 nufüslu bir ilçe yolun sol tarafında kalıyor, çarşı içinde Çukur Camii (kapalı restorasyondaymış)Lala Mustafa Paşa Külliyesi oldukça büyük, resimledim, termal bölgesi Akşehir çıkışındaymış, Ilgın Belediyesi işletiyormuş, yarın pansiyon (açık büfe kahvaltı, akşam yemeği dahil) Sahip Ata Termal Otel ve Santral Otel, ayrıca hamalar var, yeni hamam 7.- Tl. Vakıf hamam 10.- Tl.

AKŞEHİR 42.GÜN ILGIN'DAN AKŞEHİR

42. gün hedefimiz Akşehir 2 gündür çadır kurma yeri için zorlanıyorum, akşam Akşehir'e bir şey kalamadı, sabah bisikletin arka tekeri ruble tarafı 2 tel kırık değiştirdim, hep ruble tarafı kırılıyor, taktıklarım bir daha kırılmadı, ustamı oldum yoksa, 2 tel takmayla usta olunsa, yıllarını verenlere haksızlık olur, Kamyon ve Tırların kaplama lastiklerinden kopan çelik teller yolda bisikletler için sorun oluyor, araka tekerin dış laştik yanağı açıldı, Akşehir sanayisinde bisiklet malzemesi satan yerden Mitas marka dış lastik aldım. 5.- Tl.

ÇAY 43.GÜN AKŞEHİR'DEN ÇAY

43. gün hedefimiz Çay: sabah çorbamız 1. sürprizdi, hava akşam yağmur yağacak gibiydi ama akşamki rüzgar bulutları dağıtmış, yolun sol tarafının ilerisi dağlar yeşillik ağaçlar oyalayıcı yol, 11 km. sonra Gölçayır köyü Nasrettin Hocanın ya tutarsa diye maya çaldığı göl buradaymış, 2 km. içeride, köye geldim, kahvehanesinde ağırlıklı 60-70-80 lik gençler, yanlarına gittim, gölü sordum, gölü besleyen derelerin çoğunun kuruduğunu yetersiz su gelmesi, yağışların azlığı, bazı derelerin göletlerde tutulması nedeniyle göl 4-5 km.

EMİRDAĞ 44.GÜN ÇAY'DAN EMİRDAĞ

44. gün hedefimiz Emirdağ : Çayda sabah klasik kahvaltı bardağa süt, cornfleks, kara üzüm kurusu, Bolvadin 12 km. yazıyor, girişte bölünmüş yolun karşı tarafında bana çok yakın yerde 16 plakalı araç takla attı, çok süratli değildi, araçta aile varmış, Allahtan can kaybı yok, araçlardan inenler yardıma koştu, ellerini, yüzlerini yıkama, şoktan çıkma, ambulans gelene kadar yol trafiği düzenleme çalışmaları sonra yolumuza devam sağda sanayi çarşısı arkasında 2 km.

ESKİŞEHİR 47.GÜN ÖZEL 1.GÜN

47.gün Eskişehir 1.gün özel : sabah otelde kahvaltı, günlerden pazar, 17 ağustos 1999 depreminde kaybettiğimiz yakınlarımızın kabristan ziyareti ışıklar içinde uyuyun, mekanlarınız cennet olsun, akraba ziyareti, Odunpazar evleri, Kurşunlu Külliyesi, çarşı turu çiğ börek Eskişehir'de yemeklerden 5 çiğ börek + ayran 8.50 Tl. hamamyolu caddesinde seyyar arabadan sodalı portakal suyu 1.50 Tl.

CEMSİZ 6 YIL TURUMUZ ÖZEL

2017 yılı başından itibaren yazdığım ve adını Cemsiz 6 Yıl koyduğumuz Turumuzu 12 Temmuz 2017 Çarşamba sabahı Antalya'dan günü başlayıp 64 gün sonra 13 Eylül 2017 çarşamba akşam üzeri Antalya'da noktaladım.
son 10 ayda 7 ay hazırlık yazılarımı son 3 ayda ama facebooktan ama web sayfamdaki yazılarım sonuna geldim, Destek veren yanımızda olan Dostlarımıza çok çok Teşekkürler.
ara ara günlerle ilgili bilgiler vermiştim, onları da artık web sayfamıza toplanma zamanı

Yasal Uyarı

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU'na ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. www.bisiklethobimiz.com’a ve Coşkun ORTAÇAKIROĞLU ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.